Melandri és az Aprilia

Feladva:2015-06-03 15:14:19

Marco Melandri rendkívül gyenge teljesítményt nyújt eddig 2015-ben: miközben Alvaro Bautista már több ízben is pontot szerzett az Apriliával, az olasz rendre a mezőny legvégén szerénykedik. A tekintélyes MotorCycleNews.com szerint a gyár a napokban leül a pilótával beszélgetni – a pletykák szerint vélhetően arról, hogy valaki mást ültessenek a motorjára.


Amikor a Gresini Racinggel összeálló és a MotoGP mezőnyébe idén visszatérő Aprilia bejelentette, hogy Alvaro Bautista és Marco Melandri lesz a két versenyzőjük, akkor még aligha számított bárki is arra, hogy ennyire egyoldalú lesz a két pilóta házon belüli versengése. A spanyol ugyanis a motor nyilvánvaló gyengesége ellenére is képes volt már néhány alkalommal pontszerző helyen végezni (igaz, ehhez jórészt az ellenfelek hibája is kellett), olasz kollégája azonban legtöbbször a mezőny legvégén szerénykedik. Legutóbb Mugellóban is utolsóként ért célba, ráadásul Bautistával szembeni lemaradása gyakran a két másodpercet is eléri egy körön.

 

Nem véletlen, hogy a szezon eleje óta olyan híresztelések keringenek a sajtóban, hogy az olasz gyártó megválna Melandritól, most azonban az általában valóban jól értesült MotorCycleNews.com számolt be arról, hogy az Aprilia elbeszélget a versenyzővel. „Tudjuk, mi a helyzet, és a következő napokban privát leülünk beszélgetni Marcóval. Megpróbálunk rájönni, van-e valami probléma, és meghallgatjuk az ő véleményét is” – idézi Romano Albesiano csapatmenedzser szavait az említett szakportál. Melandri egyébként a hivatalos sajtóközleményekben rendre arra hivatkozik, hogy nincs meg a kellő önbizalma, „érzése” a motoron ahhoz, hogy gyorsan tudjon vele menni.


Mindenesetre a MotorCycleNews.com úgy tudja, ezeken a beszélgetésen komolyan felmerül majd Melandri leváltásának a gondolata is, részben annak is köszönhetően, hogy az Apriliánál úgy gondolják, az olasz már megállapodott a Yamahával, hogy az ő versenyzőjük lesz, amikor azok visszatérnek a Superbike világbajnokság mezőnyébe. A pilóta pótlására is vannak már teóriák: az MCN az ART-gépen Melandrinál általában jobban teljesítő Alex de Angelist tartja az egyik favoritnak, de szóba került Michael Laverty neve is, aki segített nekik többek között a gyorsváltó kifejlesztésénél is. Laverty jelenleg a brit Superbike-ban indul egy BMW-vel, így a bajorok beleegyezése is kellene az ő szerepeltetéséhez.


Forrás : P1RaceSzólj hozzá,vagy oszd meg: