MotoGP Catalunya: A három spanyol tovább szárnyal

Feladva:2013-06-17 14:33:44

Ahogy várható volt, Spanyolországban elérhetetlenné vált a dobogó az üldözők számára. A három spanyol karöltve érkezett be űrtempóban a célba a kihívásokkal teli nagydíjon.


A címvédő Lorenzo és két riválisa, Pedrosa és Marquez, mindhárman hazai futamukra készültek a hétvégén. Közülük Pedrosa volt a leggyorsabb a szombati nap folyamán, így ő várhatta a rajtot az élről. Meglepetésre Marquez nem fért be az első sorba, míg Lorenzo megszerezte a harmadik helyet. Az első sorba a két spanyol közé a folyamatosan jól teljesítő Crutchlow fért be. Rossi ismét csak a harmadik sorból rajtolhatott, míg a legjobb Ducatis ez alkalommal Hayden lett az ötödik pozícióban.
 Vasárnap napsütésben rajtoltak el a versenyzők. Lorenzo tökéletesen rajtolva már az első kanyarban elsőként fordult el. Őt követte Pedrosa és Marquez az élbolyban. Crutchlow, Rossi és Bautista megpróbálták tartani a tempót, azonban Rossi lemaradt, míg a másik két úriember a kavicságyban kötött ki. Bautista épp előzni próbálta a doktort, azonban túlvállalta magát, míg Crutchlow egyszerűen nem akart lemaradni és ezért csúszott el.Hayden lehetett volna  a legjobb Ducatis, megszerezhette volna akár az ötödik helyet is, azonban ő is a kavicságyban kötött ki. Helyét így Bradl vette át, akit próbált követni Dovi, azonban végül elkoptak gumijai és így Smith is megelőzte őt. A legjobb CRT ismét az aprilia gépe lett, ismét Espargaro által, aki a kieséseknek köszönhetően a nyolcadik helyen futott be.
Az élen Lorenzo nagyon magabiztosan rótta a köröket. A Repsol versenyzői láthatólag sokkal jobban feszegették a határokat, viszont nem tudták igazán megközelíteni a címvédőt. Marquez végig csapattársa sarkában volt, az utolsó öt körben pedig elhatározta magát az előzésre. Pedrosa kemény féktávokat és védekező íveket használt, Marquez mégis megpróbálkozott az előzéssel. A próbálkozás könnyen nullázás lehetett volna a csapat számára, azonban Marquez az utolsó pillanatban belenyúlt a fékbe, így elkerülte az ütközést. Motorja elég rendesen beszitált, viszont nem vesztett sokat a manőverrel. Az utolsó körben újra csapattársa mögé ért, azonban nem lett újabb lehetősége az előzésre, így be kellett érnie a dobogó legalsó fokával.Lorenzo győzelmével tovább faragott hátrányán és már csupán 7 ponttal marad el a nemrég még utolérhetetlennek tűnő Pedrosától. Marquez a legutóbbi bukása után egy elrontott időmérő ellenére felért a dobogóra, viszont lassan lemarad két riválisától ha így folytatódik. Crutchlow kiesése ellenére is maradt a negyedik helyen, míg Rossi megelőzte Ducatis utódját, Doviziosót. A következő futamra két hét múlva kerül sor Hollandiában, a legendás asszeni aszfaltcsíkon.
 RSVRocky


 Szólj hozzá,vagy oszd meg: