MotoGp Sachsenring: Marquez vezeti a bajnokságot!

Feladva:2013-07-15 09:48:29

A németországi hétvége a csonttörésektől és a balesetektől volt hangos. Ezt kihasználva a spanyol újonc ismét a dobogó legfelső fokára állhatott, sőt a tabella élére is küzdötte magát.


Kellemetlen hírekkel indult a hétvége. A címvédő, Jorge Lorenzo hiába volt a leggyorsabb az első szabad edzésen, még aznap újra eltörte sérült kulcs csontját. A későbbiekben Pedrosa járt hasonlóan, nála valószínűleg megrepedt ugyanezen csont. Egyikük sem indult el sem az időmérőn, sem pedig a vasárnapi versenyen, így nagy esély nyílt a harmadik vb esélyes spanyol Marquez számára. Habár Curtchlow és Rossi nagyon bíztató köridőket futottak az időmérőn, Marquez megszerezte a pole pozíciót, míg a két említett Yamahás indulhatott mögüle az első sorból. A második sort Bradl, Espargaro és Hayden alkották, vagyis egy RSV4 blokkos gép indulhatott a második sorból.
Lorenzo és Pedrosa már a szabad edzéseken lesérültek


A rajtnál az első sor nem jött el tökéletesen. Rossi vette át a vezetést, akit a helyi kedvenc Stefan Bradl követett, míg a harmadik helyre az ART-vel Espargaro fordult be. Marquez a poleból visszaesett a negyedik helyre, majd jött Crutchlow és Bautista. Bradl hazai pályáján megtáltosodott és átvette a vezetést. Rossi követte, míg mögéjük felzárkózott Marquez és Crutchlow. Espargaro az első körökben hihetetlen tempót ment, azonban valószínűleg ezen köröket lágy keverékű abroncsokon futotta, mivel később drasztikusan elkezdett lemaradni az élbolyról.
Sikerült villantania a helyi kedvencnek, viszont Bradl így is lecsúszott a dobogóról


Úgy tűnt Bradl akár a győzelemért is küzdhet, azonban mögötte három nagyon gyors versenyző sorakozott fel. Először Marquez, majd Rossi és Crutchlow is megelőzték őt. A Doktor megpróbálta felvenni Marquez ritmusát, viszont a leggyorsabb köröket a mögötte érkező privát Yamahás futotta. Crutchlow nem tétovázott, átugorta Rossit és megpróbálta befogni még Marquezt is, viszont ez már nem sikerült neki. A gyári Ducatikról annyit, hogy Dovizioso az utolsó körökben ádáz küzdelemben szerezte meg a hetedik helyet, melyért az ART-s Espargaróval kellett megküzdenie, vagyis a Ducati nem mutat semmilyen fejlődést, inkább lassulást az év eleje óta.
A Yamahások ezúttal nem értek fel a dobogó legfelső fokára


Marquez tökéletesen kihasználta a sérülések okozta lehetőséget, és átvette a vezetést a bajnoki tabellán. Csupán két ponttal előzi meg csapattársát, Pedrosát, míg Lorenzo lemaradása 11 pont. Csupán egy hetet kell várnunk a következő futamra, mely a technikás Laguna Seca-i pályán kerül megrendezésre.
A gyári Ducati csak a legjobb CRT-től tudott gyorsabb lenni


RSVRocky
 


 Szólj hozzá,vagy oszd meg: