MotoGp Indianapolis: Marquez tovább gyűjti az előnyét

Feladva:2013-08-19 09:44:32

Az újonc spanyol ismét felállhatott a dobogó legfelső fokára, így tovább növelte előnyét a pontversenyben.


A MotoGp mezőnye ismét az USA-ban gyűlhetett össze, ezúttal Laguna Seca után Indianapolisban. Az egyik helyi kedvenc, Ben Spies e hétvégén tervezett visszatérni felépüléséből, azonban az egyik szabadedzésen egy újabb esés következtében mégis feladni kényszerült a versenyen való részvételt. Marc Marquez odatette magát az időmérőn, és megszerezte az első rajthelyet. A két lábadozó rivális, Lorenzo és Pedrosa sorakoztak fel mögé az első sorba, míg a második sort Crutchlow, Bautista és Hayden alkotta.
Marquez megállíthatatlan volt a hétvége folyamán


Vasárnap napsütötte aszfalton küzdhettek meg a versenyzők. Lorenzo remekül kapta el a rajtot, és elsőként fordulhatott el az első kanyarban, őt Pedrosa és Marquez követte. Nagyszerűen kapta el a rajtot Bradley Smith is, aki feljött a negyedik helyre, Crutchlow és Bautista elé. Rossi a rossz időmérő után a két Ducati közt találta magát a nyolcadik helyen.


 

Lorenzo és Smith jól kapták el a rajtot


A három spanyol hamar ellépett a mezőnytől, így hamar egyértelművé vált, a dobogót a többieknek nincs esélyük elérni. Mögöttük Smith hamar lassulni kezdett, minden körben harcolnia kellett valakivel, így lassan visszaesett egészen a 10-edik helyre. Crutchlow és Bautista azonos tempót motorozott az egész verseny folyamán, egészen az utolsó kanyarig bizonytalanul hagyva a negyedik hely sorsát.


 

Féltávnál a Repsol Hondák begyorsultak


Az élen a Repsol Hondák megindultak, féltávnál Marquez megelőzte mindkét riválisát és az élre állt. Nem tétovázott csapattársa Pedrosa sem, aki a véghajrában szintén elment Lorenzo mellett, így a Yamahás a dobogó legalsó fokára esett vissza. Mögöttük az izgalmat Rossi hozta a futam utolsó harmadában, aki okosan használva az abroncsait végigmenetelt a középmezőnyön és feljött egészen a negyedik helyre. Legnehezebb dolga az említett Bautista-Crutchlow párossal volt, akik egymással és a doktorral is kemény test-test elleni csatában vettek részt. Az utolsó kanyar további izgalmat is tartogatott, a két Ducati összeért és mindketten kifutottak a pályáról. Szerencséjükre könnyű dolguk volt az aszfaltozott bukótérben, azonban Smith így mindkettejüket körbemotorozta.


 

A Ducatik továbbra is szenvednek


Marquez újonc létére kiválóan bírja a rá nehezedő nyomást. Egy futam kivételével mindig a dobogón végzett, így megérdemelten vezeti a pontversenyt. Előnye már 22 pont Pedrosával szemben, akitől további 14 ponttal marad el Lorenzo. A doktor a véghajrában futott kiváló tempójának köszönhetően megtartotta negyedik helyét Crutchlow-al szemben. A következő hétvégén folytatódik a küzdelem, a mezőny Csehországba utazik.


 


RSVRocky


 Szólj hozzá,vagy oszd meg: