MotoGp Brno: Marquez még mindig legyőzhetetlen

Feladva:2013-08-26 14:25:22

A spanyol újonc továbbra sem talált legyőzőre és Csehországban is felállt a dobogó legfelső fokára!


A GP mezőnye visszatért Európába, ahol a Brnói aszfaltcsík remek előzési pontokkal büszkélkedhet, s az izgalmakat némileg tovább növelte a borús időjárás és a hideg aszfalt. Kiváló formában kezdte a hétvégét Cal Crutchlow, aki a szabadedzéseken való brillírozás után szombaton az időmérőn is odatette magát, így vasárnap az első rajtkockából indulhatott. Mellőle rajtolt Bautista és Marquez, vagyis két privát motoros indulhatott az élről. Pedrosa a negyedik, Lorenzo az ötödik, míg a doktor a hetedik helyről várhatta az indulást. A legjobb Ducatis, Dovizioso csupán a kilencedik helyre ért fel az időmérőn.A vasárnapi futamon nem szakadt le az ég, így habár az aszfalt hideg volt és a futam során szemerkélt is, a versenyzők slick gumikon teljesítették a távot. Lorenzo kiválóan rajtolt, a spanyol címvédő az ötödik helyről indulva elsőként fordulhatott el, őt Marquez és Pedrosa próbálta követni, azonban az első körökben olyan tempót produkált a Yamahás, hogy a Repsol versenyzői leszakadni látszottak. Mögöttük hosszú körökig Crutchlow és Bautista párharca volt látható, akik hasonló tempót motoroztak. Rossi csupán a hetedikként fordult el, azonban a doktor az előző futamaihoz hasonlóan ezúttal is próbálta menteni a menthetőt.
Lorenzo mindent megtett, de nem bírt el a Repsol párosával


Rossi elől először Smith, aztán Crutchlow csúszott ki. A kilencszeres világbajnok stabil tempót motorozva jött fel egészen Alvaro Bautista mögé az ötödik helyre. A privát Hondás nem adta könnyen pozícióját és több körön keresztül is ment az adok-kapok. Az utolsó körben dőlt el kettejük párharca, a doktor megszerezte a negyedik helyet ismételten.
Pedrosának gyorsulnia kell, ha világbajnok szeretne lenni


A körök múlásával Lorenzo előnye fogyni látszott. A két Repsol versenyző sebesen közeledett a címvédő felé, aki nem adta fel. Lorenzo növelt tempóján, és ahogy Marquez elment mellette megpróbálta felvenni a ritmust, de sikertelenül. Pedrosa szintén megelőzte őt, és ezzel a győzelemért vívott harc izgalmai le is teltek.
egy helyben toporog a Ducati


Bradl nagy magányában teljesítette a távot a hatodik helyen, mögötte pedig ismét karöltve érkezett be a két Ducati, Dovizioso és Hayden sorrendben. A legjobb CRT ismét az Aprilia motorosa lett, Espargaro személyében a tizedik helyen.Marquez kiegyensúlyozott teljesítményének köszönhetően 26 ponttal vezeti a bajnokságot csapattársa Pedrosa előtt. A harmadik helyen még nem esélytelen Lorenzo sem, azonban ha a Yamaha nem tud javítani a tempóján a közeljövőben, akkor biztosan elveszítik a koronát. Crutchlow kiesésének köszönhetően már Rossi is fellélegezhet, sikerült megerősítenie negyedik helyét a pontversenyben. A következő futamra nem kell sokat várnunk, csupán egy hetet, amikor is Silverstoneban gyűlik össze a mezőny.


 


RSVRocky


 Szólj hozzá,vagy oszd meg: