MotoGp Silverstone: Lorenzo megtörte Marquez sorozatát és diadalmaskodott

Feladva:2013-09-02 10:26:53

A 2013-as brit nagydíjon ezúttal is a három bajnoki esélyes harcolt a győzelemért, ezúttal viszont a címvédő állhatott fel a dobogó legfelső fokára.


 


Silverstoneba érve Marquez magabiztosan kezdte a hétvégét. Uralta a szabadedzéseket, és megszerezte a rajtelsőséget is. A kvalifikáció további sorrendje Lorenzo, Crutchlow és Bradl lett. Pedrosa az ötödik, Rossi a hatodik, míg Dovizioso a legjobb Ducatisként a hetedik helyről rajtolhatott. Vasárnap ezzel szemben megdöbbentő hírrel indult a nap: A verseny előtti bemelegítő edzésen Marquez bukott, kulcscsontja sérülhetett, így veszélybe került a versenyen való indulása. Végül szerencsére a tabella éllovasa elindulhatott a futamon, törésről szó sem volt, csupán” kiugrott a válla. Ez a fájdalom Marquezt ez nem hátráltatta, elindult a versenyen, hogy a győzelemért harcolhasson.

Kiválóan rajtolt el a két gyári Yamaha


Silverstoneban esős versenyre számíthattak a rajongók, azonban az egész verseny száraz körülmények között zajlott le. Lorenzo kiválóan kapta el a rajtot, csakúgy, mint Rossi is. A rajt utáni sorrend így Lorenzo, Marquez, Rossi, Bradl, Crutchlow és Pedrosa lett. Bradl egy puhább keverékű hátsó abronccsal indulva megelőzte Rossit, és bizakodva körözgetett a harmadik helyen. Az élen Lorenzo és Marquez könnyedén elléptek, úgy tűnt kettejük harca lesz ez.

Lorenzo és Marquez hamar elléőtek a mezőnytől


Pedrosa a rajt után a hatodik helyre esett vissza, ezután viszont szépen hajrázott, átrágta magát több kemény ellenfélen is, és egyszer csak a harmadik helyen találta magát. Talán Pedrosát követve ment hasonlóan jó tempót Bautista is, aki a rajt utáni nyolcadik helyéről menetelt előre a nyegyedik helyig, Rossi elé.

Bautista, Bradl és Rossi - nem először harcoltak egymással az idei évben


Bradl tempója romlani kezdett, így nem tudta tartani a lépést Rossival és Bautistával. Az említett két versenyző az idei futamokon már többször is összetalálkozott, és általában a célvonalig harcoltak is a pozíciójukért. A doktornak ezúttal is meg kellett küzdenie Bautistával, akinek sikerült többször is komolyan visszatámadnia, azonban végül Rossi a célvonalon korábban ért át egy hajszállal, pontosabban 6 századmásodperccel.

Espargaro lett ismét a legjobb CRT versenyző


Pedrosa a rossz rajt ellenére hirtelen utolérte az élbolyt. Nagyon szorosan követte Lorenzo és Marquez párosát, azonban ettől közelebb nem ért a győzelemhez. Marquez már nem érte be a követéssel. Többször is keményen betette a motort a belső ívre, azonban Lorenzo mindig kiválóan gyorsított ki és valószínűleg a gumikkal is jobban gazdálkodott, így sikerült megtartania a vezető pozíciót. Habár úgy tűnhet Marquez vereséget szenvedett, sérülését tekintve rengeteg pontot szerzett, sőt a pontversenyben tovább növelte az előnyét.

A három spanyol ismét utolérhetetlen volt


Marqueznek sikerült talpon maradnia fájdalmai ellenére, és csapattársához képest növelte az előnyét további 4 ponttal, így a különbség már 30 pont. Lorenzónak sikerült javítania, így 9 ponttal marad el Pedrosától. Crutchlow az utóbbi versenyeken közel sem teljesít úgy, mint az év elején, így Rossi magabiztosan követi a spanyolokat a negyedik helyen. A következő nagydíjra két hetet kell várnunk, amikor a mezőny San Marínóba jön, a misánói pályára.RSVRocky 


 


 Szólj hozzá,vagy oszd meg: