MotoGp San Marino: Lorenzo újabb diadala

Feladva:2013-09-16 10:20:55

A címvédő ismét a dobogó legfelső fokára állhatott, mellette a megszokott módon a két fő riválisa ünnepelhetett.


Az olasz légkör és a rengeteg szurkoló a Moto Gp egyik legjellegzetesebb tulajdonsága, ezekre pedig nem lehetett panasz a hétvégén. Valentino Rossi immáron újra győzelmi esélyekkel indulhatott, és ezúttal féltestvére is bemutatkozott a Moto3 bajnokságban – bár az nem alakult eredményesen egy utolsó helyes elsőkanyaros kiesés végett. Marquez hihetetlen formáját továbbhozta erre a helyszínre is, és könnyedén megszerezte az első rajtkockát. Erősek voltak a Yamahák az időmérőn, így Lorenzo és Rossi szerezte meg a fennmaradó két pozíciót az első sorban. A további sorrend Pedrosa, Crutchlow és nagy meglepetésre Espargaro lett. Az Aprilia CRT motorosa a GP motorok felét maga mögé utasítotva tökéletes kört rakott össze az időmérőn és bizakodva készült a versenyre.


 


Vasárnap az időmérőhöz hasonlóan száraz körülmények uralkodtak az aszfaltcsíkon. Lorenzo kiválóan elrajtolva átvette a vezetést, mögé Pedrosa és Marquez sorakozott fel. Úgy tűnt, Espargaro a száraz körülmények ellenére élete futamát teljesítheti, mivel a negyedik helyre jött fel a rajtnál, azonban mint kiderült kiugrott az induláskor, így áthajtásos büntetésben részesült.


 


Rossi nem rajtolt tökéletesen, viszont utána jó tempót motorozott. Követni tudta Marquezt, aki hibázott, kissé elhagyta a pályát és így maga elé engedte a doktort. Mögöttük Crutchlow és Bradl vívtak egész versenyen át tartó csatát. Előzés nem volt sok, de Bradl végig a brit hátsó kerekén motorozott, és az utolsó körben sikerült is őt megelőznie, így megszerezte az ötödik pozíciót.


 


Marquez összeszedte magát a negyedik helyen és növelt a tempóján. Először a doktornak szúrt be, aztán Pedrosát is maga mögé utasította. Utóbbi azonban nem adta könnyen a második helyet, gyorsan visszaszúrt Marqueznek, akinek láthatólag gumiproblémái lettek a futam végére. Ezzel szemben Pedrosát így is sikerült maga mögé utasítania, viszont Lorenzo mindeközben utolérhetetlen előnyre tett szert. Az utolsó körökben a nézők heves csatákra számíthattak a Moto3 és a Moto2 alapján, azonban ez a királykategóriában sajnos elmaradt.


 


Lorenzo tehát ismét megszerezte a győzelmet, lehet a Yamaha új gyorsváltója is hozzájárult ehhez. Marquez azonban még így is magabiztosan vezeti a bajnoki pontversenyt, előnye 34 pont két spanyol riválisával szemben. Lorenzo győzelmével pontazonosságban áll Pedrosával, viszont a futamgyőzelmek száma végett hivatalosan eléje is került. A következő futamra az aragóni pályán kerül sor két hét múlva.


 


RSVRocky


 Szólj hozzá,vagy oszd meg: