MotoGP Aragón: A bikák viadala

Feladva:2013-09-30 19:49:00

Eljött a hétvége és pár izgalmas óra ismét, melyeket a MotoGP és a kisebb kategóriái nyújtottak a nézők számára.


Ahogy arra számítani lehetett, a hétvége a spanyol pilótákról szólt, és legtöbbeket nem lepett meg, hogy a Moto2 és Moto3 dobogóira csupán hazai versenyzők állhattak fel.
A pole-ból ismét az újonc Marc Marquez indulhatott, ki egyre jobban kimutatja a foga fehérjét kollégai felé.


 


Rajtkor - mint ahogy azt meglehetett szokni - kissé nagy volt a káosz, de Lorenzo hatalmasat rajtolt, amivel meg is szerezte magának az elsőbbséget. Marquez követte őt, mögötte jött Pedrosa, Rossi, Bradl, Crutchlow és Bautista. Az első pár kanyarban a fiatalok támadásba lendültek és az első előzést Pedrosa hajtotta végre, aki megelőzte csapattársát. Ezt a manővert további harcok követték, ahol Bautista és Crutchlow továbbá Smith, Espargaro, Dovizioso, Hayden és Iannone kakaskodhattak egymással. Sajnálatos módon az izgalmasabb részek hamar véget értek, miután Pedrosa és Marquez összeértek.Pedrosának elszakadt a kipörgés gátló érzékelőjének vezetéke, és ebből kifolyólag rögtön bukott. Marquez megúszta az incidenst annyival, hogy kilátogatott a bukótérbe. Szerencsére ezt a hibát korrigálni tudta és nem sokkal később átvehette Lorenzótól a vezető pozíciót.


 


Míg a két éllovas egymással volt elfoglalva, a hátuk mögött is zajlott a harc, ugyanis Rossinak ismét Bautista nehezítette meg életét és szorosan nyomában volt Bradl valamint Crutchlow is. Bautistának pár kör erejéig sikerült megelőznie a doktort, de nem tartott sokáig előnye, mivel Rossi visszaszerezte pódiumi helyezését. A harmadik csoport, kik erőteljesen el voltak foglalva egymással, az a három Ducati volt és a legjobb CRT-s Aleix Espargaro. A verseny végén visszagondolva igaz, hogy itt is a spanyolok domináltak és hajszál híján ismét hármas spanyol győzelem lett (lett volna, ha Pedrosa nem esik el és ha Rossi nem tudja megvédeni a harmadik helyét). Így a győzelem Marquezé lett és őt követte Lorenzo és Rossi a dobogóra. Mögöttük Bautista, Bradl, Crutchlow, Smith, Dovizioso, Hayden, Iannone és Espargaro érkezett a célba. Aleix Espargaro ismét a legjobb CRT-ként végzett, növelve előnyét a tabellán.


 


Az összesített pontverseny a nagydíj után a következő:


1. Marquez 278 pont,


2. Lorenzo 239 pont,


3. Pedrosa 219 pont,


4. Rossi 185 pont,


5. Crutchlow 156 pont.


 


Daniel Pedrosáról a csúnya balesete után azok a hírek kerültek napfényre, hogy szerencsére a fiatal versenyzőnek nem törött csontja és azt nyilatkozta, hogy testileg teljesen rendben van és reméli, hogy a következő futamra teljesen fit is lesz, hogy a legjobbat nyújthassa a pályán.


 


Szuszi


 Szólj hozzá,vagy oszd meg: