Moto GP – Sepang

Feladva:2013-10-14 15:21:52

Ezen a napsütötte szép hétvégén Malajzia adott otthont a vándorló cirkusz számára. A futam rengeteg emóciót váltott ki sokakból. Örömet, izgalmat és emlékeket . . .


Immáron két éve, hogy egy csodálatos fiatal versenyző a felhők mögül figyeli és segíti kollégáit, akik ezen a hétvégén megemlékeztek elhunyt társukról. A szabadedzések és az időmérő után a rajtsorrend a következő volt: 1. Marquez, 2. Rossi, 3. Crutchlow, 4. Lorenzo, 5. Pedrosa, 6. Bautista, 7. Smith, 8. Dovizioso, 9. Espargaro. Ezek közül a leg meglepőbb tán Valentino Rossi helyezése volt az, ami leginkább meglephette a nézőket, ugyanis a 9.-es világbajnoknak ez volt a legjobb időmérője ebben a szezonban. Aleix Espargaro ismét nem okozott csalódást és beférkőzött a gyári gépek közé.


  


 A verseny érdekesen kezdődött, mert egyből volt három versenyző is, kiknek sikerült összehozniuk egy Jump Start-ot. Ezek a fiatalemberek pedig Edwards, Barbera és Laverty voltak. Ahogy várható volt, Lorenzo mindenkit lerajtolt, de szorosan követte őt Pedrosa, Marquez és Rossi is. Már az elejétől kezdve a három spanyol a kakukktojás olasszal nem spóroltak a támadásokkal, ami enyhén megfűszerezte a futamot és örömet szerzett a nézőknek. Míg Hayden és Iannone megpróbálták Espargaro versenyét megnehezíteni, addig Smith Doviziosot szórakoztatta, Crutchlow pedig folyamatosan javítgatott pozícióján. 


 


 


 16 körrel a vége előtt Pedrosa és Marquez átvették Lorenzótól az első és második helyet.  Mivel Lorenzo egy igen forrófejű egyén, nem adta könnyen Marqueznek azt a második helyet és kisebb-nagyobb harcba keveredtek egymással. Marquezt viszont nem kell félteni, attól sem riadt vissza, amikor vetélytársával párszor össze is értek. Rossi úgymond nyugodtan végig motorozta a versenyt, mögötte Crutchlow es Bautista előzgették egymást. Bautista az utóbbi pár futamokkal ellentétben most kissé instabil volt, így nem tűnt elég erősnek a féktávokon. A Ducatisokat ezúttal sem kímélte a sors, mert először Iannonenak, közvetlenül utána pedig Haydennek adta be a kulcsot a gépe. Ez viszont Espargaronak kedvezett, aki újfent a legjobb CRT-s ként zárta a futamot és a 11.-ik helyen áll az összetett pontversenyben.
Így a kockás zászlón ebben a sorrendben érhettek be a fiúk és a pontállás is a következő:


 1.      Pedrosa                                                                     1. Marquez-298

2.      Marquez                                                                    2. Lorenzo-255

3.      Lorenzo                                                                     3. Pedrosa-244

4.      Rossi                                                                          4. Rossi-198

5.      Bautista                                                                     5. Crutchlow-166

6.      Crutchlow                                                                  6. Bautista-136

7.      Smith                                                                         7. Bradl-135

8.      Dovizioso                                                                   8. Dovizioso-120

9.      Espargaro                                                                  9. Hayden-102Szuszi Szólj hozzá,vagy oszd meg: