Moto GP Motegi - A harc egyre kiélezettebb

Feladva:2013-10-28 17:51:10

Ezúttal a királykategóriának a felkelő nap országa adott otthont. Igaz, hogy nagyon zűrös és komplikált volt a hétvége - legfőképpen az elmaradt szabadedzések miatt, amit az időjárásnak volt köszönhető.


Motegi már egy ideje otthont ad a GP versenyeinek, ahogy azt ezen a hétvégén is megtette. Kicsit szűkölködniük kellett a versenyzőknek a szabadedzéseket illetően. Voltak akik úgy gondolták, hogy gond nélkül meg lehet volna tartani őket, viszont ők is fejet hajtottak a versenybizottság döntése előtt. Sokuknak semmi sem szegte kedvét és több időt fordítottak a rajongókra.


 


Miután szombaton az időjárás kegyesebb volt, sikerült megtartani az időmérőt. A poleból Lorenzo indulhatott, míg mellőle Marquez és Hayden várhatta a rajtot. A Ducatis kihasználta a nedves pálya adotta körülményeket és ezzel idei legjobb rajthelyezését érte el. A második sort Pedrosa, Rossi és Dovizioso alkotta.A verseny kezdetekor Rossi rajongói valószínűleg örültek, mivel a Doktornak jól sikerült elrajtolnia. Ez az öröm nem tartott sokáig, mivel kétszer is elfékezte magát. Ez kicsit sem vált hasznára sem akkor, sem később a futam alatt. Az élvonalban ismét a megszokott trió volt. Kis ideig még Espargaro is az első ötben tudott motorozni, de azért a gyári gépek erősebbeknek bizonyultak, így Espargaro visszaesett pár helyet. Később egy balesetnek köszönhetően Aleix Espargaro sajnálatos módon nem tudta befejezni a futamot, de szerencsére nem sérült meg az incidensben.A Ducatis fiúk ismét egymással küzdhettek, emellett Marquezt egy párszor láthattuk támadó pozícióban. Míg az élen Marquez és Lorenzo szorosan egymáson motorozott, addig Pedrosa szépen csendben követte őket. Hayden és Dovizioso is egymással volt elfoglalva, s ezidő alatt Rossi a 11.-ik helyről küzdette fel magát a hatodik helyre, ahol Crutchlow-t kellett megelőznie. Akit két futamon keresztül nem láthattunk az Bradl volt, aki ezen a hétvégén motorra ülhetett és a sérülése ellenére is a TOP 5-ben végzett, amiért nagy dicséret jár a fiatal német versenyzőnek. A legjobb szatellit versenyző Alvaro Bautista lett, ami azért annyira nem lephette meg a nézőket, mivel Bautista az utóbbi időben nagyon ügyes és rendkívül igyekszik. Crutchlow a verseny kezdetétől fogva küszködött, főként a rossz gumiválasztás és a túlmelegedett első fék miatt. Ő és csapattársa ezen a futamon egymással küzdött meg.
Végül Marqueznak nem sikerült elkapnia Lorenzót, de az újonc spanyol így is maradt a tabella élén. A címvédő Yamahás viszont egyre közelebb ér hozzá, míg Pedrosa minden matematikai esélyét elvesztette ahhoz, hogy bármilyen úton vagy módon átvehesse az elsőbbséget. Így a világbajnokságért folytatott harc az utolsó futamon fog eldőlni, amire két hét múlva kerül sor. Vajon hogy Marquez lesz a MotoGP történetében a legfiatalabb világbajnok, vagy Lorenzo megvédi a címét? A harc a két spanyol között várhatóan feszült és izgalmas lesz.

A verseny végeredménye és a pontállás a következő:Szuszi


 Szólj hozzá,vagy oszd meg: