MotoGP Valencia avagy a spanyolok diadala!

Feladva:2013-11-11 17:06:22

Elérkezett a pillanat, amit sokan vártak is meg nem is. Az év utolsó futama, a bajnoki címet eldöntő futam. E szép eseménydús hétvégének Spanyolország, azon belül is Valencia adott otthont a versenyzők és szurkolók számára.


A szabadedzések sok izgalommal teltek és egyre feszültebb lett a légkör a versenyzők közt. Páran próbáltak jó időt menni, de kettejüknek nagyon sok múlt a helyezésektől. Ahogy az várható is volt, az első két helyet Marquez és Lorenzo foglalta el. Mögöttük sorakozott fel Pedrosa és Rossi, Crutchlow, Smith, Bautista, Bradl és Dovizioso. A első három versenyző libasorban elöl puha, hátul pedig kemény keveréket használt a futamon.


 


Rajt után - ahogy azt már megszoktuk - Lorenzo került az élre, szorosan a nyomában volt Pedrosa, Marquez és Rossi, akit követett Bautista, Smith, Crutchlow, Iannone és Bradl.


Már az első kör után sem spóroltak a támadásokkal és Pedrosa kivételesen nagy erőfeszítések és bátorság közepette nehezítette meg Lorenzo futamát. Marquez úgy tűnt, hogy mögöttük lazán motorozik, és az első sorból figyelheti a műsört. Mögötte sem volt unalom, ugyanis Bautista ismét Rossit vette célba.


 


Ezek az igen látványos erőfitogtatások szerencsére jó pár körön keresztül tartottak, így a futam is több mint nézhető volt. Későbbiekben Lorenzo és Pedrosa harca annyira elfajult, hogy többször is összeértek és az egyik alkalommal Pedrosa kisodródott. Visszaesett egészen Rossi mögé, aki kis idő után visszaszerezte a pozícióját Bautistatól. Ezt a hibát kihasználva Marquez az élre tört, viszont Lorenzo ezt nem hagyta annyiban és visszaszerezte magának az első helyet honfitársától. Sajnálatos módon Crutchlow és Iannone elcsúsztak a futamon, ami ez által véget is ért számukra. A futam felénél Pedrosanak sikerült begyorsulnia, és pozícióján még tudott javítani a futam vége felé is, amikor csapattársát Marquezt előzte meg. 30 kör után véget ér a futam és a szezon is.


 


A futam eredménye és a vb pontállása a következőképpen zárult:Marc Marquez lett a valaha volt legfiatalabb MotoGP világbajnok! Szívből gratulálunk neki!


Espargaro ismét a legjobb CRT ként zárta a futamot az összetettben pedig a 11-edik helyen zárt összesen 93 ponttal.


 


Szuszi


 Szólj hozzá,vagy oszd meg: