2016-tól újra Aprilia a MotoGP rajtrácsán

Feladva:2014-04-07 19:35:23

A számunkra igen kedvező hírt, egy interjúban közölte a MotoGP.com honlapján,az Aprilia Corse új főnöke Romano Albesiano.
Úgy látszik a költségek lefaragása, és a szabálymódosítások újfent vonzóvá tették a királykategóriát a Noalei gyárnak.


Az olasz gyár továbbra is együttműködik a IODA Racing csapattal a 2014-es szezonban, adatokat gyűjtenek az elektronikáról és a gumiabroncsokról, melyeket folyamatosan feldolgoznak, és építik bele a 2016os projectbe.

Az új motor tesztelését 2015-ben kezdik, azonban elképzelhető, hogy néhány wild cardos szereplésre is sor kerül az év folyamán, 2016-tól pedig a teljes évadban jelen lesznek. 


Az interjú folyamán szóba kerül a Moto2, és a Moto3-as szereplése is a Noalei gyárnak, de Romano Albesiano ezekre a kérdésekre egyenlőre határozott elutasítással válaszolt.

A teljes interjút elolvashatjátok eredeti nyelven itt: angol nyelvű interjú.


Az Aprilia új MotoGP motorja valószínűleg nem fog messzire eltávolodni az RSV4 alapoktól, azonban a blokk és a vázgeometriát bizonyára nem hagyják érintetlenül, valamint az olyan változások is várhatóak lesznek mint a pneumatikus szelepek, és egy teljesen újradolgozott gyorsváltó váltómű, illetve kikerülnek a sorozatgyártás miatt létrejött kompromisszumos megoldások.

-itt azért halkan megjegyezném, hogy 2015-ben már az új modellt várható az RSV4 -ből,így az alapok valószínűleg már abból a konstrukcióból fognak érkezni.

Amikor a pilótákról kérdezték az igazgató urat, mosolyogva csak annyit mondott: "Van miből válogatni".


Az Aprilia utolsó próbálkozása a 3 hengeres RS cube-al


forrás:http://www.asphaltandrubber.com/motogp/aprilia-return-motogp-2016/


 Szólj hozzá,vagy oszd meg: