MotoGP – Austin 2014

Feladva:2014-04-17 11:49:51

A múlt hétvégén a texasi Austin adott otthont a vándorló cirkusz számára. Egy meglepő kvalifikáció után jöhetett a még meglepőbb futam, amit valószínűleg még egy ideig emlegetni fognak a rajongók.A nézők számára tartogatott egy kis meglepetést a kvalifikáció, és nagy örömöt a NGM Forward Racing csapat számára. Espargaro ugyanis nagyon jól teljesített és a második sorból rajtolhatott, maga mögé utasítva mindkét gyári Yamahát. A rajtrács a következőképpen alakult:

1. Marc Marquez

2. Dani Pedrosa

3. Stefan Bradl

4. Aleix Espargaro

5. Jorge Lorenzo

6. Valentino Rossi

7. Cal Crutchlow

8. Bradley Smith

9. Andrea Iannone

10. Andrea Dovizioso


 


Amire valószínűleg senki sem számított az Lorenzo Jump Startja volt. A máskor oly biztos pilóta egymás után két futamon is hatalmasat hibázott, csak ezúttal legalább nem nullázott, még ha az áthajtásos büntetés elég is volt neki így másodjára.

Legjobban Marquez tudott eljönni a rajtnál, mögötte Pedrosa, Iannone, Crutchlow, Bradl, Dovizioso, Rossi, Smith, Espargaro és Bautista. Nem spórolták egymástól a manővereket, főleg Rossi, aki nagyon elemében volt. Még ha a rajt nem is sikerült túlságosan, lassan de biztosan felküzdette magát. Ugyanez mondható el Lorenzóról, aki átküzdötte magát kollégáin egészen az utolsó helyről. 12 körrel a vége előtt azonban Rossinak gondjai támadtak. Visszaelőzte őt Bradl, egy körre rá Dovizioso és egy újabb körrel később a Tech 3as fiúk is elé kerültek. Ahogy az később a futam után kiderült, Rossi első gumijának jobb fele teljesen elkopott így képtelen volt megtartani pozícióját.


 


Nyolc körrel a vége előtt Cal Crutchlow sajnálatos módon bukott a Ducatival és nem tudta folytatni a versenyt. Ahogy azt később meg tudtuk, Calnak eltört a jobb keze is a bukáskor.A címvédo Marquez ismét megszerezte magának az első helyet, ezzel növelve előnyét versenytársaival szemben. Másodiknak csapattársa Dani Pedrosa futott be, harmadikként Doviziosot intette le a kockás zászló. Negyedikként Stefan Bradl futott be, őt követte az ötödik helyen Bradley Smith, mögötte pedig csapattársa ért be Pol Espargaro. Hetedik helyen végzett Iannone. Rossit a nyolcadik helyen láthattuk viszont, Aleix Espargaroval a kilencedik es Jorge Lorenzoval a tizedik helyen. Danilo Petrucci az ART egyetlen versenyzője sajnos nem szerzett pontot és a 17.-ik helyen végzett. A futamot öt versenyzőnek nem sikerült befejeznie: Scott Redding, Colin Edwards, Cal Crutchlow, Alvaro Bautista, Broc Parkes.


 


A VB pontállása pedig a következő:

1. Marc Marquez 50 pont

2. Dani Pedrosa 36 pont

3. Valentino Rossi 28 pont

4. Andrea Dovizioso 27 pont

5. Aleix Espargaro 20 pont

6. Andrea Iannone 15 pont

7. Stefan Bradl 13 pont

8. Nicky Hayden 13 pont

9. Bradley Smith 11 pont

10. Pol Espargaro 10 pont


 


 A következő futamra április 27.-én kerül sor, Argentínában.


 SzusziSzólj hozzá,vagy oszd meg: