Aprilia és az Apple

Feladva:2014-04-23 12:20:44

Az Aprilia kifejlesztett egy olyan szoftvert iPhone-ra, amelynek segítségével érdekes információkat jeleníthet meg telefonján a Caponord tulajdonosa. Köztük az aktuális sebességet, az átlagfogyasztást vagy a motortest bedöntésének mértékét. Az út végén valamennyit táblázatos formába tudja rendezni és elmenteni. Így aztán módjában áll, hogy az esti törzsasztal-beszélgetés keretében összevesse társaival a legutóbbi szakasz adatait. Ha netán felbukott, már nem tudja kimagyarázni azzal, hogy kavicsos volt az út. Inkább rosszkor fékezett, túlságosan bedöntötte a motort, vagy éppenséggel hamarabb adott gázt a kelleténél kikapcsolt kipörgésgátló mellett – minden visszakereshető a feljegyzett adatokból.


RBW, ABS, ATC, ACC, ADD. Mind-mind egy a motoros kényelmét, biztonságát szolgáló rövidítés . Az Aprilia az APRC modellekben már bizonyított elektronikát alapul véve fejlesztette tovább a nagy túrázó csomagját.


RBW- ride by wire. Elektronikus gázkezelés 3 különböző térképpel: Sport, Touring, Rain.


Két csatornás ABS (nem lehet kikapcsolni).


ATC (Aprilia Traction Control) kapcsolható és 3 különböző fokozatban állítható kipörgés gátló.


ADD (Aprilia Dynamic Damping)- elektronikus futómű állítás (manuális és automata).


Aprilia Iphone softvare GUI


A magasabb felszereltségi szintet képviseli a Travel Pack nevű csomag. A csomag tartalma egy elektronikusan állítható rugó előfeszítés, ami rendelkezik 4 előre beállított programmal (sofőr, sofőr+utas, sofőr + csomagok, sofőr + utas + csomagok), illetve egy automata üzemmód, ami érzékeli a motorra nehezedő súlyt, és ahhoz képest állítja be a megfelelő csillapítást. Szintén a  csomag tartalma  a színre fújt dobozok, valamint a középállvány. A kézvédő ,és az állítható magasságú szélvédő, az ABS, és a RBW rendszer az alap csomag részét képezi.


Aprilia iPhone software


A motor természetesen a Dorsoduro 1200-ból érkezik átdolgozva az alacsonyabb fordulatra való használathoz. Így adott a 90°os V2-es 125 lőerős blokk, kettős felülfekvő vezérműtengellyel, hengerenként négy szeleppel, és twin spark gyújtással. Az elektronika CAN bus jellegű egy 690W-os generátorral, hogy ki tudja szolgálni a megnövekedett elektronikus igényeket.


Érdekesség az elektronikus befecskendezés melynek intelligens managementje képes  érzékelni az autópálya üzemmódot, illetve az alacsony fordulatú használatot ehez állítva a be az üzemanyag ellátást. Ez a fejlesztés a superbikeból érkezett és a gyár elmondása szerint jelentős üzemanyag megtakarítást tesz lehetővé.


Aprilia iPhone software


Teljesen digitális műszerfallal vértezték fel a  Caponord 1200-at ami egy vadonatúj fejlesztésű egység. Az LCD panel magában foglalja a sebességmérőt, fordulatszámmérőt, kilométer számlálót (összes, és két napi), üzemanyagszint és a hűtőfolyadék hőmérsékletét.


Aprilia Aplle szoftver áttekintés


 Természetesen a kijelző megmutatja az aktív elektronikus rendszerek épp aktuális beállításait is, valamint információt nyújt a gyári kiegészítők (mint például a markolatfűtés) állapotáról.


 A programot letölthetitek az APP STORE-ból : itunes.apple.com/mt/app/aprilia-multimedia-platform/id657684536Szólj hozzá,vagy oszd meg: