MotoGP Argentina - Marquez tovább szárnyal

Feladva:2014-04-28 10:10:29

Egy új pálya a versenynaptárban, amitől nem igazán tudtuk, mit is várhatunk. A kvalifikációk nem voltak bukástól mentesek, és ahogy később kiderült a futamok sem.


A kvalifikáció legjobbja - ahogy azt már kezdjük megszokni - Marquez volt, aki később a futamon, kemény keverékeken ment. Mögötte Lorenzo végzett, közepes és kemény gumikon. Pedrosa foglalta el a rajtrács harmadik helyét, Lorenzoval megegyező abroncsokon. Negyedik és ötödik helyről Aleix Espargaro és Dovizioso rajtolhatott, elöl kemény és hátul közepes keveréket használva. Rossi a hatodik helyről indulhatott, kemény gumikon. Továbbá Smith indulhatott a hetedik helyről, mögötte Iannone, Bradl es Bautista.


   


 


A rajt után nem kis meglepetés érte a nézőket, amikor a mezőny szó szoros értelemben megvadult és hatalmas káosz uralkodott a pályán. Lorenzonak sikerült a legjobban eljönnie, és egyre jobban szerepelnek a Ducatik is, mivel Iannone ismét az élbojban harcolhatott. Őket követte Pedrosa, Rossi, Marquez és Dovizioso.

Sajnos nem volt a királykategória sem bukásmentes, ugyanis egyből az első körben ketten ki is estek, sőt ezt később újabb bukáskövette.Szerencsére senki sem sérült meg. 


 


Lorenzo nagyon jól teljesített, és amíg ő próbált elhúzni kollégáitól addig a többiek komoly harcba kezdtek egymással. Marqueznek sikerült magát előre törnie, miközben Dovizioso, Iannone és Rossi nem kímélték egymást. A három olasz nagyon izgalmas köröket nyújtott a nézők számára,a harcba pedig a későbbiekben Bradl is csatlakozott. Ahogyan Bradl megelőzte a doktort, annak még a pályát is el kellett hagynia, de megúszta bukás és különösebb időveszteség nélkül. Ez alatt, Iannone és Bradl kegyetlen harcot folytattak egymás ellen, amiből Bradl jött ki győztesként. Rossi eközben sikeresen megelőzte honfitársát és 13 körrel a vége előtt sikerült neki Bradl elé férkőznie. 


 


Eközben Marc Marquez a fiatal címvédő spanyol egyre közelebb és közelebb került Lorenzohoz, akit aztán 9 körrel a vége előtt meg is előzött. Lorenzo nem harcolt és nem is igazán védekezett a támadás ellen, amit egyrészt a gumik végett jól tett és a pontjai végett is. Viszont amíg ez a csata gyorsan lezajlott, Pedrosa a fejébe vette magának, hogy elkapja Lorenzot. A Repsolos utol is érte két körrel a leintés előtt, és fél másodperces körönkénti tempókülönbségével könnyedén megelőzte őt. Lorenzo Pedrosa ellen sem harcolt igazán, és okosan döntött. Míg a kockás zászló sorjában intette le a versenyzőket, Horishi Aoyama mindent egy kártyára téve az utolsó kanyarban megpróbálta megelőzni csapattársát Nicky Haydent, és ez a bátor manővert be is jött a japánnak. 


 


A versenyzők a következőképpen mentek át a célvonalon:

1.Marquez

2.Pedrosa

3.Lorenzo

4.Rossi

5.Bradl

6.Iannone

7.Smith

8.Espargaro

9.Dovizioso

10.Aoyama
A VB pontállása pedig a következő:

1.Marc Marquez 75 pont

2.Dani Pedrosa 56 pont

3.Valentino Rossi 41 pont

4.Andrea Dovizioso 34 pont

5.Andrea Iannone 25 pont

6.Stefan Bradl 24 pont

7.Jorge Lorenzo 22 pont

8.Aleix Espargaro 21 pont

9.Bradley Smith 20 pont

10.Pol Espargaro 18 pont 


 


A versenyt két versenyző nem tudta befejezni: Alvaro Bautista és Danilo Petrucci.

A következő futamra jövő hétvégén, május 4.-én kerül sor, Spanyolországban, Jerezben.Szuszi Szólj hozzá,vagy oszd meg: