MotoGP Jerez – Marquez megállíthatatlan!

Feladva:2014-05-07 18:24:22

A vándorló cirkusz ezúttal már Európából jelentkezik, pontosabban a Jerezi pályáról. Sok jó futamot láthattunk már e szép helyen és kíváncsian vártuk e futam kimenetelét is.


A legkisebb versenyzőkben - a Moto3-as kategóriában - ezúttal se csalódtunk, ugyanis az első perctől fogva nagyon izgalmas futamot láthattunk. Fenati immáron másodszor szerezte meg a győzelmet a SKY Racing Team VR46 színeiben?


A nagyfiúknál a kvalifikáció következőképpen zajlott le: Marquez megszerezte magának a pole pozíciót, Lorenzo lett a második, Pedrosa a harmadik, míg Rossival kezdődött a második sor. Ötödik helyet Aleix Espargaro szerezte meg magának, Dovizioso lett a hatodik. Harmadik sort a fiatal német Stefan Bradl kezdte meg, szorosan a nyomában volt Pol Espargaro és Bradley Smith. Az első három helyen lévő versenyző közepes keveréket használt a verseny során, míg a rangidős Rossi kemény és közepes keveréken állt rajthoz. Az idősebbik Espargaro és Dovizioso viszont úgy döntöttek, hogy közepes és lágy keveréken próbálják ki magukat a versenyen, kihasználva ezzel is egyik előnyét az Open kategóriás indulásnak.

És elindult a mezőny! Dovi nagyon jól rajtolt, mögötte Marquez jött, majd Rossi és  Lorenzo. Rossi és Marquez ismételten nem kímélték egymást, ez alatt Dovi visszaesik a negyedik helyre. Pedrosa időközben átveszi Dovitól a helyét és előrébb tör. Marquez és Rossi még mindig harcolnak egymással az első helyért. 25 körrel a vége előtt Karel Abraham kiesik de vissza tud jönni a pályára, ugyanekkor Pirro is kiesik. Három körrel később már azt láthátjuk, ahogy Crutchlow bemegy a boxba és mérgesen szál le a Ducatiról. Ahogy kiderült fék problémák miatt kénytelen volt feladni a versenyt.Nem sokkal később Iannone esik ki, aki szintén vissza tud jönni a pályára. Sajnos 17 körrel a vége előtt Mike di Meglio is kiesik. Eközben Bradley Smith és Alvaro Bautista kemény harcot vívnak egymással, amibe itt ott Stefan Bradl is beleszól. 7 körrel a vége előtt Pedrosa megelőzi honfitársát Jorge Lorenzot, és feljön a harmadik helyre. Dovizioso is harcba keveredik Aleix Espargaroval, eközben pedig Andrea Iannone is kénytelen feladni a futamot. A Dovizioso-Espargaro csatához immár Bautista is csatlakozott, ami csak a legutolsó körben dőlt el, sőt a végére még Bradley Smith is rájuk zárkózott.

Az élen Marquezt senki sem zavartatta a győzelemben, Pedrosa viszont begyújtotta a rakétákat és megcélozta magának Rossi második helyét. A doktor viszont jól taktikázott (vagy csupán szerencséjére letelt a versenytáv), és sikerült megtartania pozícióját, és ezáltal befutnia a két gyorsabbnak tűnő Repsol közt.


A célba ebben a sorrendben értek be:

1.Marquez

2.Rossi

3.Pedrosa

4.Lorenzo

5.Dovizioso

6.Bautista

7.A. Espargaro

8.Smith

9.P. Espargaro

10.Bradl


A VB pontállás a következő:

1.Marquez          -100 p

2.Pedrosa           -72 p

3.Rossi               -61 p

4.Dovizioso         -45 p

5.Lorenzo           -35 p

6.Bradl               -35 p

7.A. Espargaro   -30 p

8.Smith             -28 p

9.Iannone          - 25 p

10.P. Espargaro -25 p


A futamot nem felyezte be Edwards, Iannone, di Meglio, Abraham, Crutchlow és Pirro.

A következó futamra Franciaországban kerül sor, a Le Mans-i pályán május 18.-án.


Szuszi Szólj hozzá,vagy oszd meg: