MotoGP LeMans: Marqueznek ötből öt!

Feladva:2014-05-18 21:12:42

A fiatal spanyol címvédő ismét bezsebelt mindent, amit csak lehetett, így az idei bajnokság alakulása lassan megpecsételődni látszik.


Franciaországban mindenki esőre és kiélezett küzdelemre számított, végül azonban az acél féktárcsák nem kerültek elő, és száraz körülmények uralkodtak a pályán az időmérőn és a futamon is. Marc Marquez ötödik alkalommal szerezte meg a rajtelsőséget, mellőle azonban nagy meglepetésre Pol Espargaro és Andrea Dovizioso indulhatott. A két gyári Yamaha csupán a második sorban kapott helyet, míg Pedrosa csak a kilencedik helyről várhatta a rajtot.


 


Ahogy a tavalyi évben, az idén is az élre tudott ugrani Dovizioso és a Ducati. Az olasz nagyszerűen kapta el a rajtot, és vezethette a mezőnyt pár kör erejéig. Stefan Bradl követte őt szorosan, majd jött Espargaro és Rossi. Lorenzo és Marquez ezúttal rosszul jöttek el a rajtnál, sőt a nagy csatározás közben majdnem ki is ütötték egymást és mindketten elhagyták a pályát. A két spanyol hamar elkezdte a felzárkózást!


 


Az élen a doktor nem lustálkodott és pár kör múltával átvette a vezetést. Sikerült biztonságos előnyt kimotoroznia, és Marquez ekkor még csak a negyedik helyért harcolt Lorenzóval. Dovizioso és a Ducati ezúttal sem váltotta meg a világot, és folyamatosan veszített tempójából, végül pedig csak a nyolcadik helyen ért célba. Viszont még így is ő volt a legjobb Ducatis, mivel Iannone már az első körben kicsúszott (nem sokkal azután hogy kiütötte Haydent), Crutchlow pedig folyamatosan top10-en kívül motorozott. A vöröseknek tehát nincs okuk ünnepelni, és még mindig nincs meg az eredménye az Audi tőkéjének, sem pedig Dall’Igna átigazolásának.


 


Marquez folyamatosan a határon motorozott és ennek az let a vége, hogy hirtelen a második helyen találta magát. Rossi nem tudott védekezni, előnye pedig pár kör alatt a nullával let egyenlővé. Ezúttal a Rossi-Marquez párharc elmaradt, mivel a doctor a pálya végén lecsúszott az ívről egy féktávon, és a címvédő könnyen elmotorozott mellette, s egyben el is lépett tőle a győzelembe.


 


Lorenzónak ezúttal sem jött ki a lépés, és amellett, hogy Marquez tempóját sem tudta tartan, még Pedrosa is megelőzte őt. Ekkor azt hihettük, hogy Bautista és Espargaro le lesznek vadászva, azonban a két privát GP motoros meglepően jó tempót motorozott egészen a leintésig, még Rossi is látótávolságban maradt a számukra. Kettejük harcát végül Bautista nyerte meg, így két év után ismét felállhatott a dobogóra.


 


A bajnoki tabellán Marquez immáron 42 ponttal vezet, mögötte pedig csapattársa Pedrosa jön, akit szorosan követ Valentino Rossi. A negyedik helyet meglepetésre még mindig Dovizioso foglalja el, míg Lorenzo csupán az ötödik. A következő futamra június elsején kerül sor a mugellói aszfaltcsíkon. Vajon összejön Marqueznek az idei hatodik diadal, vagy a doctor a hazai pályán újra rendel?


 


RSVRocky


 Szólj hozzá,vagy oszd meg: