2015 Tavaszán jön az Aprilia MotoGp gépe

Feladva:2014-05-19 19:35:22

Romano Albesiano az Aprilia Racing főnöke, aki nem mellesleg 2005 óta dolgozik a Piaggionál, jelentette be az örvendetes hírt, miszerint már a jövő év tavaszán látható lesz a Motogp-be szánt Aprilia protípusa.


A főnök szerint a legnagyobb kihívást jelen pillanatban a Magnetti Marelli álltal megkövetelt szoftver jelenti, melyet próbálnak az erőforráshoz igazítani.


Apropó erőforrás! A benfentesek már biztosra állítják a V4-es erőforrást, ami nem meglepő,hiszen a CRT kategóriában remekül muzsikáltak. Illetve Biaggi is ezekkel az erőforrásokkal folytatta tesztjeit a közelmúltban .[link]A hírmorzsák még megemlítik,hogy az Aprilia nem köt kompromisszumot, és kizáról a legfelsőbb géposztályba fekteti energiáit, ergo nem indít gépet a Factory2 osztályban.

"Túl későn kaptunk információt a lehetőségről, az elektornikánk már szinte kész, csak a tesztek vannak hátra"- említette interjúban a csapatfőnök.

Ebben a kategórában elvileg több gumit használhatnak majd, lehet saját elektronikájuk, illetve több blokk is fogyhat az adott versenyszezonban."Mi elkötelezett vagyunk amellett, hogy egy gyári MotoGp motort indítsunk 2016-ban, és állni fogjuk az ígéretünket," tette hozzá Romano Albesiano.

Ám ahhoz ,hogy ezt tartani tudják, legalább egy évvel előtte el kell kezdeniük az nyílvános teszteket, így az első eredményeket, már 2015 tavaszán várhatjuk


 


 Szólj hozzá,vagy oszd meg: