Moto GP Mugello – Viva la Italia

Feladva:2014-06-03 17:43:29

A mezőny ezúttal Olaszországba látogatott el, sok versenyző otthonába. Eseménydús és szórakoztató hétvégén vagyunk túl, amiben a szurkolók is örömüket lelhették…


Nagyon jól alakultak a futamok már a kisebb kategóriákban is. A Moto3-ban az egyik váratlan pillanat követte a másikat, mert senki sem számított arra, hogy az éllovas Miller bukni fog és magával viszi Alex Marquezt is. A legkisebb kategória éllovasa végig kemény csatát vívott az élbolyban, így azonban előnye csökkent, sőt két büntetőpontot is begyűjtött.


 


A hétvége különlegességét befolyásolta azon ceremónia is, amikor Marco Simoncellit befogadták a MotoGP legendái közé, melynek keretében Loris Capirossi tett egy kört Sic versenymotorjával. A doktor maga is kedveskedett bőrruháján egy rövid szöveggel elhunyt barátja előtt, akit az óta is nagyon hiányol e sportág. Más szempontból is különleges volt e hétvége Rossi számára, mivel ez volt az olasz csillag 300-adik versenyhétvégéje a MotoGp-ben!


 


Érdekesnek bizonyult a kvalifikáció és némileg váratlan sorrend alakult ki:

1.Marquez

2.Iannone

3.Lorenzo

4.Pedrosa

5.P. Espargaro

6.Crutchlow

7.Smith

8.Dovizioso

9.Bradl

10.RossiA rajtot legjobban Andrea Iannone kapta el, de nem maradt le Lorenzo sem, akinek szorosan nyomában volt Marquez. Jól indult Dovizioso is a másik Ducatival, de remekül jött el a fiatalabbik Espargaro is. Az előző futamoktól eltérően a közönségnek ezúttal nem volt oka a panaszra! Lorenzo hamar a mezőny élére került, és próbált előnyt kimotorozni Marquezzal szemben, azonban a címvédő ezúttal is remek formában motorozott. A két spanyol mögé is érdemes volt figyelni, mivel Rossi szépen folyamatosan közeledett rájuk. A futam sajnos nem volt bukásmentes, a legnagyobbat tán Stefan Bradl bukta, amikor Crutchlow motorja telibe találta. Rossi ezalatt feljött a harmadik helyre, Marquez és Lorenzo pedig továbbra is kóstolgatták egymást. A futamgyőzelem sorsa végül csak az utolsó körben dőlt el, s habár a győztes ismét Marquez lett, előnye láthatóan csökkent az elmúlt futamokhoz képest. Így Lorenzo lett a második, aki a nehéz szezonkezdet után úgy tűnik magára találhat, mögötte Rossi futott be a harmadik helyre. Pedrosa ezúttal csak a negyedik helyen ért célba, mögötte Pol Espargaro, Dovizioso és Iannone zárta a futamot.


 


Úgy tűnik, a Yamahának sikerült csökkentenie hátrányát a Hondával szemben, ami rögtön meg is látszik a bajnoki tabellán is. Rossi feljött a második helyre, hátránya viszont már néhány futam elteltével is 53 pont:

1.Marc Marquez 150 p

2.Valentino Rossi 97 p

3.Dani Pedrosa 96 p

4.Jorge Lorenzo 65 p

5.Andrea Dovizioso 63 p

6.Pol Espargaro 49 p

7.Aleix Espargaro 44 p

8.Stefan Bradl 39 p

9.Alvaro Bautista 34 p

10.Bradley Smith 34 p


 


A következő futamra június 15.-én kerül sor, Spanyolországban a katalán aszfaltcsíkon!


Szuszi


 Szólj hozzá,vagy oszd meg: