MotoGP Catalunya – Marquez 7-ik győzelme

Feladva:2014-06-16 09:59:43

A MotoGP viadala ezúttal is tartogatott izgalmakat a nézők számára! A kvalifikációk alatt például mindenki meglepetésére Pedrosa szerezte meg a pole pozíciót!Míg Marquez csapattársa végre jól kialhatta magát, hogy riválisa előtt végzett, addig Marquez a kavicságyban végezte, miután a kvalifikáció utolsó percében eldobta motorját. A vasárnap reggeli melegítő edzésen Rossi is a kavicságyban végezte. A versenypályát viharfelhők vették körül, így fenn állt annak a veszélye, hogy ha elered az eső, akkor a versenybizottság döntésének értelmében flag to flag futamra kerülne sor. Ez annyit takar, hogy a versenyzők sorjában jönnek ki motor cserére és folytatják a futamot, ahogy megjelenik az esőt jelző fehér zászló.


 


A rajtrács: 1.Pedrosa, 2.Lorenzo, 3.Marquez, 4.Bradl, 5.Rossi, 6.Espargaro A., 7.Dovizioso, 8.Smith, 9.Hernandez, 10.Espargaro P.


 


A rajtnál - ahogy azt már megszoktuk - Lorenzo nagyon jól jött el, ami viszont meglephetett mindenkit az az volt, hogy Pedrosa és Rossi is nagyon jól kapták el a rajtot. Sajnos az első kanyarban féktávon Pedrosa tán nem volt annyira harcias, mint vetélytársai, akik egyből az elején támadták egymást, így a mezőny élére Lorenzo és Rossi került. Persze a harcból Marquez se maradhatott ki, aki hamarosan ott találta magát a két Yamahás mögött. Rossi nem sokkal ezután egy szép manőverrel átvette a vezető pozíciót, amit nagyon sokáig meg is tudott tartani. Rossinak feltehetően az volt a terve, hogy hamar meglógjon a többiek elől, de ez nem igazán sikerült neki, hiába is tartotta fel egymást a 2 Repsol versenyző és Jorge Lorenzo. Izgalmas és főleg fantasztikus csatát láthattunk végig az első és második helyért is. Marquez árnyékként követte Rossit, sőt hirtelen hajszálhíján össze is értek, ami végett Marquez kisodródott, de szerencsére nem esett el. Nem sokkal ezután jött a következő váratlan esemény: mindkét Hondás megelőzte Rossit, viszont mindketten feltartott kézzel megfordultak Rossinak jelezve, hogy elengedik őt. Ez azért történt, mert egy olyan helyen előzték meg őt, ahol épp sárga zászló volt érvényben és kötelesek voltak visszaadni Rossi pozícióját.A Doktor viszont ezután már nem tudta tartani a két spanyol tempóját, akik mindketten megelőzték őt. Meglepetésre ezután nem egy sima Marquez győzelem következett! Pedrosa keményen támadni kezdte csapattársát a győzelemért, és úgy tűnt ez a harc csupán az utolsó kanyarban fog eldőlni. Az utolsó kör első féktávjához még Pedrosa érkezett az élen, Marquez azonban brilliánsan fékezve visszavette a vezető pozíciót. A két spanyol végig a határon motorozott, és ahogy az ilyenkor könnyen előfordul, a két versenyző kissé össze is ért. Pedrosa a pálya hátsó részében megkoccolta Marquez hátsó gumiját. A címvédő ezt meg sem érezte és megnyerte a futamot, míg Pedrosa lesodródott és ezt Rossi kihasználva feljött a második helyre.


 


A mezőny másik felében is zajlottak az események és bukásmentes sem volt a futam. Karel Abraham kiesett, mellette Alvaro Bautista is. A futamot Cal Crutchlow és Mike di Meglio sem fejezték be. Hernandez, aki az első tíz között ott volt a rajtrácson visszaesett, ahogy Andrea Iannone is. Pol Espargaro három helyet javított magának, míg bátyja a hatodik helyen végezte a futamot. A kockás zászlón következő képen jöttek át a versenyzők:

1.Marquez, 2.Rossi, 3.Pedrosa, 4.Lorenzo, 5.Bradl, 6.Espargaro A., 7.Espargaro P., 8.Dovizioso, 9.Iannone, 10.SmithA VB pontállása a következő:

1.Marc Marquez 175 pont

2.Valentino Rossi 117 pont

3.Dani Pedrosa 112 pont

4.Jorge Lorenzo 78 pont

5.Andrea Dovizioso 71 pont

6.Pol Espargaro 58 pont

7.Aleix Espargaro 54 pont

8.Stefan Bradl 50 pont

9.Andrea Iannone 41 pont

10.Bradley Smith 40 pont


A következő futamra június 28-án kerül sor egy szombati napon, Hollandiában az asseni pályán!


Szuszi


 Szólj hozzá,vagy oszd meg: